Uneix-te a l’associacionisme educatiu

La Fundació Triangle Jove presenta la campanya ‘Uneix-te a l’associacionisme educatiu’ per posar en valor i fomentar l’associacionisme educatiu a Catalunya, les Illes i el País Valencià. La campanya s’articula a través d’un vídeo que posa en relleu la capacitat de transformació social de l’associacionisme educatiu partint de l’educació en valors, la participació col·lectiva i voluntària, la cura mútua, el respecte a la natura i la responsabilitat entre altres. Compta també amb un espai web amb el directori de les principals federacions i agrupacions d’associacionisme educatiu de Catalunya, Illes Balears i País Valencià.

La implicació voluntària de prop de 15.500 joves caps, monitors i monitores fa que  l’associacionisme educatiu sigui una de les manifestacions associatives més important a Catalunya, Illes Balears i País Valencià. Actualment, existeixen al voltant de 930 agrupaments escoltes i centres d’esplai comptant els tres territoris dels quals formen part més de 85.000 infants i joves.

La campanya posa en valor la implicació voluntària de monitors, monitores i caps de d’agrupaments escoltes i esplais i la seva important tasca educativa i transformadora. El vídeo també visibilitza, des de l’òptica d’infants i joves, algunes experiències que viuen en aquests espais associatius durant els projectes d’aprenentatge i servei o els campaments d’estiu.   en relació amb l’organització, la responsabilitat,  la vivència als campaments i la motivació i superació personal i grupal en un medi natural que aprenen a respectar.

L’objectiu de la campanya és promoure la implicació de famílies i infants en aquests espais i fomentar la participació del jovent en l’associacionisme educatiu. El llançament s’ha fet coincidint amb l’inici de l’estiu, època en la que es desenvolupen nombroses activitats d’educació en el lleure i es comença a planificar el curs vinent.